SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

Šventinis rytmetys ,,Kai aš mažas buvau...

  • Įkelta: 2022-11-17
  • Atnaujinta: 2022-11-19

Lapkričio 11 d. švenčiama Šv. Martyno ir Ožio diena, dar laikyta žiemos (sniego) šauktuvėmis. Kadangi ganydavo daugiausia maži ir jauni (skerdžius būdavo patyręs senolis), tai ir Ožio dieną daugiausia išdykaudavo, linksmindavosi ir burdavo piemenėliai, kurie iki pavasario jau galės atsikvėpti.

Meninio ugdymo mokytoja Renata Čipkuvienė, neformalaus ugdymo mokytojos Gitana Puzinienė ir Eglė Bugytė, sukvietė visus į šventinį rytmetį „Kai aš mažas buvau...." Linksmai žaizdami piemenėlių žaidimus, vaikai susipažino su Šv. Martyno dienos tradicijomis ir apeigomis. 

Priešmokyklinukai „Ąžuoliukai" dalyvavo edukacijoje „Tili tili dūda" Klaipėdos etnokultūriniame centre, skirtoje šv. Martyno dienai. Vaikai susipažino su tradiciniais lietuvių liaudies piemenų instrumentais, jų atsiradimo istorija. Muzikuodami išbandė jų skambesį, imitavo įvairius gamtos ir buities garsus, tyrinėjo kaip ir iš kokių medžiagų instrumentai padaryti.

Šventės pabaigoje visi vaišinosi gardžiomis keptomis bulvėmis. 

 

Renata Čipkuvienė - meninio ugdymo mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.