SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

„Ekologija ir aš. Eko fiesta“

  • Įkelta: 2023-02-04
  • Atnaujinta: 2023-02-15

Įstaigoje vykęs trumpalaikis projektas „Ekologija ir aš“, susilaukė didžiulio susidomėjimo. Projekto tiksas: mokytis rūšiuoti, skirti antrines žaliavas ir kūrybiškai jas panaudoti.  Vaikai sužinojo, kaip perdirbamos šiukšlės, ar galima gerti vandenį iš čiaupo, kas yra kompostavimas ir kaip nešvaistyti maisto, pritaikė įvairias medžiagas savo veiklose, kūrybiškai jas naudojo. Ir pagaliau įvyko ilgai laukta eko fiesta, į kurį įsitraukė ir ankstyvojo amžiaus grupės. Vaikai demonstravo savo ir tėvelių pagalba sukurtus kostiumus iš antinių žaliavų. Komisija bandė išrinkti gražiausius kostiumus, bet jie visi buvo vienas už kitą įdomesni ir spalvingesni. Tėvelių ir vaikų kūrybiškumas bei išradingumas stebino su kiekvienu pasirodymu. 

Labai svarbu, kad projektų metu vaikai artimiau susipažintų su gamta ir pajusti esą jos dalimi, suvoktų atsakomybę už pasaulio išsaugojimą.

Indrė Rauktienė, Asta Mažeivienė - ikimokyklinio ugdymo mokytojos,

Gitana Puzinienė - neformalaus ugdymo mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.