SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

,,VABALIUKAI MĖGSTA TVARKĄ“. AKCIJA „PAVASARINIS JOMARKAS“

  • Įkelta: 2023-05-15
  • Atnaujinta: 2023-05-17

Gegužės 8-12 d.d. įstaigoje vyko trumpalaikis ekologinis projektas ,,VABALIUKAI MĖGSTA TVARKĄ“. Projekto metu vaikai ugdėsi pagarbą gyvajai gamtai, mokėsi atsakingai tyrinėti, rūpintis ir saugoti ją.

Projekto sumanytojų ir organizatorių, priešmokyklinio ugdymo mokytojų R. Zuchbajos, G. Leveckienės, ikimokyklinio ugdymo mokytojų D. Šuliak, A. Gaižauskienės, R. Vintilienės, projekto metu pasiūlytos veiklos sudomino vaikus, jie buvo aktyvūs dalyviai. Stebėdami ir tyrinėdami patys  diskutavo ir ieškojo atsakymų į dienos klausimus: „Ar žinai pievos bėgiojančių, ropinėjančių, skraidančių gyventojų vardus?“, „Atrask kuo daugiau – pristatyk vieną“. „Vabaliukų puota“ - suteikė vaikams galimybę patirti kūrybos džiaugsmą kuriant inscenizacijas, gaminant įvairias kaukes, žaidžiant, fantazuojant. Veikla „Sukurk elgesio gamtoje taisykles“, vyresniųjų grupių vaikus subūrė atsakingam darbui. Rinkdami informaciją apie pavojingus pievos gyventojus, dalindamiesi patirtimi kaip reikia jų saugotis, kaip tyrinėti ir kurti gamtoje jos nežalojant, bei siekdami įprasminti savo žinias ir patyrimą, kūrė taisykles pažymėdami jas atitinkamais ženklais ir simboliais. 

Pagrindinis projekto akcentas - tradicinė akcija „PAVASARINIS JOMARKAS“, kurio tikslas - surinktas lėšas panaudoti vaikų lauko erdvių atnaujinimui, papildymui. Trečiadienio pavakarę visa darželio bendruomenė aktyviai dalyvavo renginyje, kuriame buvo galima įsigyti tėvelių, kartu su vaikais pagamintų įvairių papuošalų, tapytų paveikslų, atviručių, užaugintų sodinukų. Vaikai dalinosi savo žaislais ir knygutėmis, nes jie jau žino, kad dalintis yra gera. 

Susitelkusi bendruomenė gali padaryti daug gražių ir prasmingų darbų. 1.100 Eur - štai tokia suma bus panaudota vaikų lauko erdvių atnaujinimui ir papildymui. Sakome nuoširdų ačiū Jums už tai!

 

Vilma Satkauskienė

direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.