SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

DAILĖS KŪRINIAI VAIKO AKIMIS

  • Įkelta: 2023-11-22
  • Atnaujinta: 2024-04-02

Visą lapkričio mėnesį Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos vaikų darželio „Mažųjų akademija“ pedagogai kviečia visas ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas dalyvauti respublikiniame ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų, mokytojų, švietimo pagalbos specialistų projekte „DAILĖS KŪRINIAI VAIKO AKIMIS".

 „Berželių“ gr. penkiamečiai kartu su ikimokyklinio ugdymo mokytojomis Rūta Juciuviene ir Daiva Šuliak prisijungė prie šio įkvepiančio projekto. Pasirinkę skirtingas dailės technikas, priemones bei garsius dailės kūrinius vaikai kuria savo interpretacijas pagal K. Malevich, P. Mondrian, V. van Gogo ir M. K. Čiurlionio, vienus iš garsiausių meno kūrinių. 
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininke Ramunė Vintilienė, ikimokyklinio ugdymo mokytoja Ugnė Jankauskienė ir mokytojo padėjėja Daiva Slavikienė taip pat priėmė iššūkį ir projekte dalyvauja su savo „Uosiukų“ gr. ugdytiniais. Meninio ugdymo mokytojos metodininkės Renatos Čipkuvienės padedami, keturmečiai klausosi M. K. Čiurlionio kūrinių, stebi jo kurtus paveikslus. Skambant kompozitoriaus muzikai, vaikai patys kuria, improvizuoja tai, ką girdi, jaučia, supranta.
Be abejonės, tai puiki galimybė vaikams pasinerti į spalvų, garsų pasaulį, atsiskleisti ir išbandyti savo galimybes.
 
 
Vilma Satkauskienė
direktoriaus pavaduotoja ugdymui
 
 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.