SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

LIETUVOS NEPRIKLAUSOMYBĖS ATKŪRIMO DIENA

  • Įkelta: 2024-03-14
  • Atnaujinta: 2024-04-03

Kovo 13 dieną mūsų įstaiga Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėjo su dideliu entuziazmu ir gera nuotaika. Šventinė diena prasidėjo reikšmingu renginiu. „Liepaičių" ir „Berželių" grupių mokytojos Rita Ronkaitienė ir Rūta Juciuvienė sutelkė vaikus susitikimui su ugdytinės Sofijos tėčiu, Lietuvos Karinio laivyno karininku Justinu Žukausku. Susitikimo metu vaikai leidosi į inscenizuotą kelionę laivu. Sužinojo apie laivo vado pareigų atsakomybę, darbo subtilybes. Svarbiausia, sužinojo, kad kariai myli savo šalį, saugo ir gina jos žmones.
 Po pietų vyko šventinis koncertas, kurio metu vaikai dainas, eilėraščius skyrė savo gimtinei. Renginio metu šventės dalyviai turėjo galimybę pažiūrėti filmuką apie Lietuvos kunigaikščius, šiek tiek prisilietė prie šalies istorijos. Ikimokyklinio ugdymo mokytojų Rūtos Juciuvienės ir Daivos Šuliak paruošti auklėtiniai: Davidas, Viktorija, Gretė ir Alisa pristatė konferencinį pranešimą apie Klaipėdos kraštą. Sulaukėme ir svečių iš Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos. Mokytoja Jolanta Norbutaitė su šokio ugdymo klasių jaunosiomis šokėjomis, savo pasirodymais paįvairino šventę bei džiugino mus. Šią dieną vaikai išsakė savo mintis apie Lietuvą. Jie ne tik daug kalbėjo apie čia gyvenančius draugus, gamtą, namus, bet ir nemaža jų dalis pasisakė apie saugumą bei artimų žmonių meilę.
Šventę baigėme mėgstama daina apie Lietuvą, kurios besiklausant, vaikai turėjo galimybę piešti ant paruoštų lapų. Juose atsispindėjo viskas, ką vaikai savo širdelėse linkėjo savo gimtinei - Lietuvai.
 
Renginį „Mano mylimas kraštas-mano Lietuva“ organizavo pavaduotoja ugdymui Vilma Satkauskienė ir ikimokyklinio ugdymo mokytoja Asta, Mažeivienė. Muzikine dalimi rūpinosi meninio ugdymo mokytoja Renata Čipkuvienė, neformalaus ugdymo mokytojos Eglė Bugytė ir Gitana Puzinienė. 
 
 
Rūta Juciuvienė
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja
 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.