SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

ŽAIDŽIAME TEATRĄ

  • Įkelta: 2024-04-23
  • Atnaujinta: 2024-04-24

Vaidyba labiau nei kitos vaikų saviraiškos formos susijusios su žaidimu, lavina ir turtina kalbą, skatina bendravimą.

Salėje neįprasta atmosfera - šurmuliuoja vaikai, atrodantys ne taip, kaip įprastai. Kas su kaukėmis, kas su karūnomis, kažkas laiko rankose keistas lėles. Taip! Švenčiame Teatro dieną. Mūsų vaidinimų kraitelė pripildyta įvairiomis istorijomis ir pasakomis. Drauge su kolege ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininke Audrone Gaižauskiene subūrėme vaikučius pramogai „Žaidžiame teatrą", kur taip svarbu, kad kiekvienas būtų išgirstas ir pamatytas. Vaikų saviraiška, kūrybiškumas, drąsa yra svarbūs faktoriai tolimesnei laisvai vaiko asmenybei vystytis. Puikiai pasirodė „Vyšnaičių", „Liepaičių", „Šermukšniukų", „Berželių", „Obelaičių", „Uosiukų" grupių ugdytiniai. Pertraukėlių metu vaikai susipažino ir su pirštukų pasakomis, ir su judesio žaidimais, ir su liežuvio mankštele. Sužinojo, kaip jie svarbūs tobulinant kalbinius įgūdžius bei pasirenkant aktoriaus profesiją.
 
 Asta Mažeivienė
ikimikyklinio ugdymo mokytoja-metodininkė
 
 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.