SVARBU
Klaipėdos lopšelio-darželio „Radastėlė“ vėliavos kūrimo konkursas paskelbtas! Konkurso nugalėtojas paaiškės 2024 gegužės 9 d.

Lietuvos mažųjų žaidynės

  • Įkelta: 2022-02-01
  • Atnaujinta: 2022-02-17

"Radastėlės" vaikai antrus metus startuoja Lietuvos mažųjų žaidynėse

Lietuvos mažųjų žaidynės – didžiausias savo kategorijoje, visą Lietuvą apimantis projektas. Pagrindinis jo tikslas – padėti ikimokyklinio ugdymo vaikams suprasti ir pajusti fizinio aktyvumo teikiamą džiaugsmą. Projektą organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Respublikinė ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacija (RIUKKPA). Projektą globoja pirmoji ponia Diana Nausėdienė. 
Projektas vyks trimis etapais. Jo metu bus siekiama skatinti vaikų fizinį aktyvumą bei pozityvų požiūrį į kūno kultūrą ir sportą, susipažinti su garbingo varžymosi idėjomis.
Lietuvos mažųjų žaidynių pagrindas – skirtingų estafečių varžybos, kuriuos yra organizuojamos trimis etapais. 
Žaidynių estafetės yra sukuriamos ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų taip, kad būtų ugdomi įvairūs ikimokyklinio amžiaus vaikų fiziniai gebėjimai, tad „Lietuvos mažųjų žaidynėse“ svarbiausia yra taisyklingas vaikų fizinis ugdymas ir olimpinių vertybių, tokių kaip draugystė, tobulėjimas ir pagarba, diegimas.
 
 
Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Indrė Rauktienė      
  Neformaliojo ugdymo mokytoja Gitana Puzinienė      

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Jei bus neaudojami "cookies", tai svetainė negali tinkamai funkcionuoti.
Naudojamus slapukus galite betkada ištrinti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.